Delavnica »Kako brati in razumeti občinski proračun?«

V petek, 15. 1. 2016, vas ob 17:00 vabimo v prostore INFOPEKE na delavnico “Kako brati in razumeti občinski proračun?”.

Delavnico bo vodil Franci Štelcer, pred upokojitvijo vodja oddelka za finance Mestne občine Maribor.
Izhodišča občinskega proračuna za leto 2016 so objavljena, zato je namen delavnice, da se z informacijami in znanjem opremi prebivalke in prebivalce MOM, da bodo znali sami interpretirati stanje proračuna in se tudi zavzemati za željene spremembe v njem.

Strokovnjak za proračun bo udeležencem delavnice na poljuden način predstavil različne aspekte formacije proračuna. Na delavnici bomo izvedeli od kod MOM črpa denar in kakšne so dejanske spremembe v prihodkih, ki se pojavljajo iz leta v leto. Izvedeli bomo, kakšne so zakonske obveznosti občine, kaj vse se financira iz občinskega proračuna. Spregovorili bomo tako o financiranju javnih zavodov kot tudi nevladnih organizacij. Dotaknili se bomo delovanja javnih služb. Naučili se bomo sami navigirati po proračunu in samostojno slediti proračunskim postavkam, ki zadevajo naša interesna področja. Nenazadnje se bomo dotaknili konkretnih številk trenutnih javno znanih izhodišč za proračun 2016.

Pekarna Magdalenske mreže delavnico izvaja v okviru projekta Ubrane skupnosti – Krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnost Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.

Vabljeni.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov