​Stopinje mesta vabijo na tematski sprehod “Razvijmo vilin klobčič”

Pripravite se na še zadnji večer zgodb, poezije in mraza. Stopinje mesta te vabijo na sprehod po decembrskem Mariboru  z začetkom pred Prvo gimnazijo v ponedeljek, 21. 12. ob 18.00. Vabljeni otroci vseh starosti in velikosti na enega izmed sprehodov.

Vabimo vas na že tretji tradicionalni sprehod, na katerem se skupaj sprehodimo po decembrskem Mariboru. Tokrat želimo vsebine približati mlajšemu občinstvu,  zbrane pa popeljati po starem mestnem jedru. Združili smo pravljice in bajke božičnega časa ter jih v poeziji in prozi umestili na mariborske ulice. Izhajali smo predvsem iz ljudske pripovedi o vilinem klobčiču, na podlagi katere je zasnovana okrasitev centra mesta in večina prazničnega dogajanja v njem. Če rad prisluhneš zgodbi, dvema ali trem, doma povej “na sprehod grem!”

Stopinje mesta so program prostovoljcev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov