Dravljični Maribor v Magdaleni!

Vabimo te, da se nam v petek, 11. 12. 2015, med 12:00 in 16:00 pridružiš na pokritem dvorišču  stavbe Gorkega ulica 34  (Mestna četrt Magdalena) na dogodek, ko bo Vila Dravljica po dogodku v MČ Center že drugič razprostrla Preprogo želja in povabila k skupnemu razmišljanju o našem mestu.

S to umetniško intervencijo želimo prebivalce mesta povprašati, kako bi želeli sooblikovati svojo četrt (neurejene ali zapuščene tržnice, razpadajoče zgradbe, neurejene garaže, zapuščena gradbišča,…). Mimoidoči in prebivalci boste svoje želje lahko zapisali in obeležili lokacijo na zemljevidu-preprogi. Vse želje in komentarje bomo po končanem projektu posredovali urbanistični komisiji MOM. Preprogo želja imamo namen popeljati v vse mestne četrti in krajevne skupnosti v Mariboru in tako poskrbeti za čim bolj enakomerno prisotnost in razvoj kulturne in socialne ustvarjalnosti v mestu.

Dijaki oblikovanja uporabnih predmetov, modni in grafični oblikovalci so skupaj z mentorji predelali vsebino zastavljene ideje in se odzvali s svojim videnjem problematike mesta. Nastali so izdelki iz različnih materialov, ki želijo privabiti in prebuditi prebivalce mesta ob Dravi, da se aktivno vključijo v projekt. Vilo Dravljico tako obddajajo rumene piramide, ki pritegnejo obiskovalce, rdeče kocke simbolizirajo stabilnost in so hkrati skrinjice želja in predlogov, modre rože pa predstavljajo uravnotežen razvoj mesta.

Dogodek pripravljamo v Pekarni Magdalenske mreže v sodelovanju z Zavodom za urejanje mesta in krajine Maribor, z dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor in učenci kreativnega programa pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov