Impro forumsko gledališče

V soboto, 19. 12. 2015, ob 18:00 te  Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s KUD Transformator, vabi v prostore MISC INFOPEKA na zaključno predstavo v okviru projekta LegiPom.

Imate težave s prebavo novic v dnevnih medijih?

Se počutite nevid(e)ni, neslišani ali neupoštevani?

Ne marate kupovati v H&M, Zari, Hoferju ali Lidlu in podpirati potrošniške kulture?

Vas muči nespečnost zaradi krivic, ki se na dnevni ravni dogajajo okrog vas?

Verjamete, da so spremembe možne?

Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili z “Da”, smo pravi naslov za vas. Poskrbeli bomo za vas in vaše skrbi. S sladokusno in ravno prav začinjeno metodo, ki združuje gledališče, aktivizem, ščepec čuta za socialne problematike in željo po spremembi, bomo vaše predloge na podlagi konkretnih situacij tvorili v improvizirano forum predstavo.

Forumsko gledališče – igralci odigrajo kratek prizor, v katerem je jasno prikazana oseba, ki je zatirana, in oseba, ki zatira. Tehnika sloni na improvizaciji igralcev in gledalcev v enem (gled-igralcev). Intervencije potekajo ena za drugo, nikoli istočasno, ko gled-igralci odigrajo svoje predloge za soočanje s situacijo in jo fizično pokažejo na odru. V forumskem gledališču most in kontakt med gledalci in igralci vzpostavlja moderator – joker, ki gledalce spodbuja k aktivni participaciji, diskusiji in premisleku. V forumski predstavi se z gledališkim orodjem obravnava možnosti za družbene spremembe – gre za refleksijo realnosti in vajo za akcijo v prihodnje v situacijah v življenju.

LegiPOM je projekt, ki ga Pekarna Magdalenske mreže izvaja z namenom dolgoročne vzpostavitve legislativnega posvetovalnega organa mladih  v MOM, ki bi si s pomočjo tehnike legislativnega  gledališča (metode gledališča zatiranih) prizadeval krepiti demokracijo znotraj političnega sistema preko aktivistično-gledaliških pristopov in vplivati na družbene spremembe.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov