Srečanje ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva

Približuje se Mednarodni dan prostovoljstva in letos ga bo mreža prostovoljskih organizacij “Prostovoljstvo v Mariboru” obeležila v četrtek, 10. 12. 2015, s pričetkom ob 11. uri v prostorih MISC INFOPEKA. Rok prijave je 8. 12. 2015 na infopeka@infopeka.org ali na 02 300 68 50, 041 481 246.

Pekarna Magdalenske mreže je kot koordinator lokalne mreže “Prostovoljstvo v Mariboru” na srečanje povabila predstavnike uradov MOM, na razpise katerih se članice prijavljajo. Predstavljeni bodo izsledke raziskave, ki smo jo izvedli med oktobrom in novembrom med članicami mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«, z namenom dodatne sistemske ureditve področja prostovoljstva v Mestni občini Maribor. Raziskava je med drugim podala odgovore o tem, koliko ur letno v našem mestu opravijo prostovoljci, kolikšno je število uporabnikov prostovoljskih programov in če/ali je prostovoljski delež kot lastni delež na razpisih omejen.

Na srečanju se bomo razveselili tudi nove brošure »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki je nadgrajena z novimi organizacijami in osveženimi podatki, s predstavnikom Slovenske filantropije – Združenje za promocijo prostovoljstva pa si bomo podrobneje ogledali spremembe, ki jih s seboj prinaša novela Zakona o prostovoljstvu. Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru” praznuje že šest let, se bomo temu primerno tudi posladkali in podružili.

Prisrčno vabljene/-i!

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov