Natečaj poustvarjanja literarnih del

Vabljen/-a k sodelovanju na natečaju poustvarjanja literarnih del, ki je namenjen vsem, ki jih zanima družbeno-kritična literatura in poustvarjanje literarnih del. Literarno delo naj obsega največ 10 strani A4 formata (pisava Times New Roman, velikost črk 12, razmak vrstic 1,5). Dopišite osnovne podatke: ime in priimek in kontaktne podatke (telefon in e-pošta). Literarno delo pošljete na naslov: infopeka@infopeka.org najkasneje do 18. 12. 2015.


Pogoj natečaja je, da v besedilih (lahko napišeš pesem, pripoved, kratko zgodbo, kratko dramo …) nastopajo znani literarni liki ali avtorji družbeno kritične literature (leposlovja ali teoretskega dela), ki so postavljeni v drugačen časovni, geografski ali družbeno-kulturni kontekst od tistega, v katerem so živeli. Zgled takšnega dela, ki ga bomo obravnavali tudi na delavnici poustvarjanja literarnih del, je monodrama Howarda Zinna: Marx v Sohu. Literarno delo naj obsega največ 10 strani A4 formata (pisava Times New Roman, velikost črk 12, razmak vrstic 1,5). Dopišite osnovne podatke: ime in priimek in kontaktne podatke (telefon in e-pošta). Literarno delo pošljete na naslov: infopeka@infopeka.org najkasneje do 18. 12. 2015.

Najboljše literarno delo/-a bo izbrala tročlanska strokovna komisija. Ob koncu natečaja bo organiziran zaključni literarni večer, ki bo potekal v sredo, 23. 12. 2015, ob 18.00 v prostorih MISC INFOPEKA, na katerem bodo udeleženci prebirali svoja literarna dela, nagrajenec/-ka/-i pa bo prejel literarno nagrado, ki bo vsebinsko vezana na natečaj.

Namen natečaja je spodbuditi ljudi k prebiranju literarnih in neliterarnih del, ki s svojo vsebino segajo na področje družbenokritične literature, razvijati občutek za pravičnost, sposobnost vživljanja v drugega in kritično razmišljanje.

Natečaj je del cikla Beremo in pišemo s teto Roso, ki obsega literarne večere, literarne delavnice in literarni natečaj z družbeno angažirano vsebino.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov