GuestRoomMaribor: Meet the resident/Spoznaj Petra Šoureka

Vljudno vabljeni na “Meet the resident: Petr Šourek” dogodek, ki bo v torek, 17.11.2015 ob 19.00 uri v Salonu uporabnih umetnosti.

Petr Šourek, rojen 1974 v Pragi je filozof, pionir turizma korupcije, pisec iger, režiser in prevajalec. Študiral je filozofijo na FaculftyArts of the Charles University v Pragi (2000), dramo na Athens State University (2002), nove medije na Georgia Tech v Atlanti (2008). Deluje kot publicist in prevajalec, občasno predavatelj (Pilsen Western Bohemia University in Duncan Centre dance conservatory, Praga). Leta 2012 je zasnoval projekt prve svetovne agencije za turizem korupcije (www.corrupttour.com), ki do sedaj vključuje več kot 5000 turistov. Projekt je do sedaj gostoval na številnih konferencah in umetniških festivalih v Avstriji, Češki, Nemčiji, Romuniji in Slovaški. Vključen je bil v publikacijo Truth in Concrete (Steirischer Herbst, Sternberg Press) med 99 sodobno-umetniških strategij, ki vzpostavljajo relacije s (real)politiko.

Rezidenčno bivanje umetnika je rezultat koprodukcije med mednarodno rezidenčno platformo GuestRoomMaribor in zavodom Bunker (končni rezultat rezidence bo predstavljen v okviru festivala Drugajanje). Projekt ‘Corrupt tour visits Maribor’ nadaljuje umetnikovo dosedanjo produkcijo, temelji pa na raziskavi koruptivnih praks v Mariboru (krajše obdobje rezidenčnega bivanja v juniju 2015), na podlagi katere je – v sodelovanju z lokalnimi udeleženci raziskave in procesa – zbran dokumentacijski material, iz katerega je nastal končni produkt v obliki performansa-turističnega vodstva po koruptivnih praksah Maribora, ki bo svojo premiero doživel 19.11.2015 s pričetkom ob 17.00 uri, pod Starim mostom v neposredni bližini restavracije Orient.

_____________________________________________________________________
Dogodek je del celoletnega programa umetniških rezidenc Sobezagoste Maribor, ki poteka v produkciji zavoda Pekarna magdalenske mreže,  je financiran s strani Ministrstva za kulturo in podprt s strani Narodnega doma ter drugih mariborskih kulturnih organizacij in producentov.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov