Literarni večer: Samira Kentrić – Balkanalije

Vabljen/-a na literarni večer v sklopu cikla Beremo in pišemo s teto Roso, na katerem se nam bo predstavila avtorica Samira Kentrić s svojim delom Balkanalije. Literarni večer bo v sredo, 4. 11. 2015, ob 18.00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Samira Kentrić, ilustratorka in pisateljica, bo predstavila svoj avtobiografski grafični roman Balkanalije (Beletrina, 2015), v katerem s slikami in spremnim besedilom govori o svojem odraščanju v bošnjaški delavski družini v Sloveniji ob razpadu Jugoslavije, skupne socialistične domovine, v globalno tranzicijsko paradigmo privatiziranja in rangiranja vsakogar in vsega, agresivnega kapitalizma in razblinjenih sanj o svetli prihodnosti v Evropski uniji.

Cikel Beremo in pišemo s teto Roso obsega literarne večere, literarne delavnice in literarni natečaj z družbeno angažirano vsebino. Cikel je vsebinsko osredotočen na promocijo branja politično-teoretske in leposlovne literature, ki preizprašuje in razkriva obstoječa družbena razmerja moči, preizprašuje prepričanje, da je realnost neposredno in neproblematično dostopna vsem na isti način in ki spodbuja družbeno-transformativna razmišljanja in delovanja.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov