Razstava Ane Nedeljković “Behind the scenes: Rabbitland”

V petek, 23. 10. 2015 ob 18. uri bomo v okviru festivala Mali slon v Galeriji K18 predstavili animatorko Ano Nedeljković ter odprli razstavo »Behind the scenes: Rabbitland”. Dogodek pripravlja Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture.

Film Rabbitland je bil predstavljen na približno 100 festivalih po svetu (v letu 2014 tudi na mednarodnem festivalu stop motion animacije StopTrik v Mariboru) in poleg drugih nagrad prejel tudi kristalnega medveda na festivalu Berlinale.

O filmu:

Zajci brez možganov živijo v deželi zajcev (Rabbitland) – popolni svet, urejen po zgledu najbolj uspešnih primerov vojnih območij, getov in obubožanih četrti. Zajci so izrazito roza, namesto možganov imajo v glavah luknje in so veseli ne glede na vse. So najvišja stopnja evolucije. Njihov vsakdanjik je popolnoma izpolnjen. Zajci preživljajo vse dni na svobodnih in demokratičnih volitvah, ki se v deželi Rabbitland zgodijo vsak dan, saj je to urejena demokracija. Kakorkoli, film nam pove tudi, da volitve organizirajo zlobna dekleta za zabavo.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9z9aCEc6Vek

O avtorjih:

Ana Nedeljković je vizualna umetnica, ki ustvarja na področjih risanja, inštalacij, animiranega filma ter poučuje na področju umetnosti.

Nikola Majdak Jr. se je rodil 1972 v Sloveniji. Magistriral je na oddelku za kamero Fakultete za dramske umetnosti v Beogradu. Zadnjih 20 let deluje kot svobodni snemalec, animator, režiser in predavatelj.

O festivalu Mali Slon: http://enimation.si/v-maribor-prihaja-mali-slon-5-mednaro…/…

https://www.youtube.com/watch?v=9z9aCEc6Vek

Vabljeni!

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov