Delavnica za Nevidno gledališče

Vabljeni vsi, ki bi se želeli udeležiti delavnice Nevidno gledališče, ki bo potekala 31. 10.  2015 med 14:00 in 18:00 ter 1. 11. 2015 med 10:00 in 14:00 v prostorih MISC INFOPEKA. Delavnico v okviru Gledališča zatiranih izvajata Metka Bahlen in Primož Časl. Prijave zbiramo do 30. 10. 2015 na infopeka@infopeka.org.
Nevidno gledališče je tehnika, ki neposredno posega in intervenira v družbo z določeno tematiko z namenom spodbujanja diskusije, stimulativnega javnega dialoga, spodbujanja ozaveščenosti in izpostavljanja problema, ki bi moral biti rešen ter postavljanja vprašanj v javnem forumu. Gledalec v nevidnem gledališču je transformiran v protagonista akcije – gled-igralca, ne da bi se tega zavedal. Ciljna publika nevidnega gledališča so tako naključni mimoidoči, ki ne vedo, da so del vnaprej planiranega in zrežiranega ter ne povsem improviziranega performansa, saj deluje kot popolnoma vsakdanja situacija – zgolj izvajalci vedo, da gre za v naprej pripravljeno in zrežirano igro. Nikoli ne vsebuje ali prikazuje nasilnih scen, saj je namen tehnike razrešiti nasilje, ki obstaja v družbi in ne reproduciranje tega. Ciljna publika nevidnega gledališča ni množica, temveč peščica, ki se jo spodbudi k razmisleku na določeno problematiko. Ta peščica prav zaradi modifikacije razmišljanja kasneje doma ali v družbi prijateljev nadaljuje s tematiko, ki se ga/je je dotaknila in na ta način neposredno nadaljuje diskusijo o obravnavanem problemu.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov