Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!: Delavnice po metodi gledališča zatiranih

Pridruži se nam v novi sezoni srečanj po metodi gledališča zatiranih! Skupina Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj! vabi na redna srečanja, kjer bomo ustvarjali po tehnikah gledališča zatiranih.  Prvo srečanje bo v ponedeljek, 5. 10. 2015, ob 18.30.

Se želiš aktivno vključiti v dogajanje v svojem okolju?

Te zanimajo tehnike gledališča zatiranih in ustvarjalno sodelovanje v tesno povezani skupini, čeprav nimaš nikakršnih izkušenj z igro?

Te gledališče navdihuje  kot način aktivističnega delovanja?

Se želiš preizskusiti v intervencijah v javni prostor?

Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj je skupina, ki je nastala iz potrebe po aktivaciji in kreativnem ter neposrednem vključevanju posameznikov in posameznic v družbo z uporabo gledališča za družbene spremembe, imenovanega gledališče zatiranih. Namen metode je, da se udeleženci skozi ustvarjalnost družbeno aktivirajo in preizprašujejo politično v vsakdanjem življenju.

Izhajamo iz prepričanja, da gledališče tvorimo vsi in da mora biti dostopno vsakomur. Enako pa velja tudi za političnost, ki jo na osebni in družbeni ravni oblikujemo vsi, čeprav velikokrat zaradi obstoječih razmerij moči ostajamo neslišani. Vendar pa smo vsi enakovredno pomembni akterji družbenega dogajanja, zato začnimo skupaj soodločati, soustvarjati in sooblikovati svet v katerem živimo – od spodaj navzgor.

Kakšne so časovne in prostorske koordinate?

Termin: srečanja bodo potekala ob ponedeljkih, od 18.30 do 21.00.

Za koga so te delavnice in koga lahko pripeljem zraven?

Usposabljanje je v prvi vrsti namenjeno ne-igralcem, zato predhodne gledališke izkušnje niso potrebne. Delavnice so za udeležence brezplačne. Število udeležencev je omejeno.

Kako se bomo pravzaprav lotili soodločanja, soustvarjanja in sooblikovanja?

Srečanja bodo potekala enkrat tedensko od septembra do junija, z vmesnimi počitniškimi in prazničnimi pavzami. Spoznavali se bomo z uporabo tehnik gledališča zatiranih (časopisno, slikovno, forumsko gledališče, mavrica želja, estetika gledališča zatiranih, pravosodno gledališče …), brali in diskutirali tekste, ki bodo pomembno ogrodje našega delovanja, pripravili javno akcijo/performans/predstavo, gostovali bomo na različnih lokacijah, sodelovali bomo na Ne-festivalu gledališča zatiranih in še in še.

Kaj pa prijava in vse dodatne informacije, ki me zanimajo?

Na usposabljanje se lahko prijaviš na elektronski pošti infopeka@infopeka.org, s pripisom »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj« do 2. 10., poleg osnovnih podatkov v prijavi dodaj še par stavkov o tvoji motivaciji za delo v skupini.

Ob prijavi imejte v mislih, da je za doseganje zadanih ciljev potrebna stalna, zavzeta in stabilna skupina, kar pomeni redno obiskovanje srečanj in predanost.

Srečanja koordinirata in izvajata Barbara Polajnar, kulturologinja in mentorica gledališča zatiranih ter Primož Časl, antropolog in mentor gledališča zatiranih ter drugi gostujoči mentorji (Metka Bahlen Okoli, Jaka Andrej Vojevec, Urša Adamič, Tajda Logar). Za več informacij pošlji mail na infopeka@infopeka.org ali pokliči na tel. št. 051 335 329 (Barbara).

Priduži se Facebook skupini Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj in sledi novicam.

URNIK VAJ V OKTOBRU IN NOVEMBRU

5. 10. od 18.30 do 21.00

12. 10. od 18.30 do 21.00

19. 10 od 18.30 do 21.00

31. 10. in 1. 11. modul Nevidno gledališče (tudi za zunanje obiskovalce)

9. 11. od 18.30 do 21.00

16. 11. od 18.30 do 21.00

23. 11. od 18.30 do 21.00

30. 11. od 18.30 do 21.00

Datumi v decembru bodo podani naknadno.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov