10 let Mladinske mreže MaMa

V Mladinski Mreži MaMa ob 10. obletnici delovanja pripravljajo številne aktivnosti, s katerimi želijo opozoriti na vlogo in pomen mladinskih centrov. Od ponedeljka, 14. 9. 2015, do nedelje, 20. 9. 2015, bo po vsej Sloveniji potekal Teden mladinskih centrov, za katerega je program pripravilo več kot dvajset organizacij. Med drugim bo potekal tudi natečaj za naj prostovoljca/-ko mladinskega centra, naj fotografijo in naj zgodbo. Praznovanja obletnice 17. 9. 2015 v Celju se bodo udeležili tudi predstavniki MISC Infopeke, Pekarne magdalenske mreže.

Mladinska mreža MaMa, ki danes šteje že 44 članic, je bila ustanovljena z namenom združevanja organizacij, ki se ukvarjajo s problematiko mladih, zaradi zastopanja skupnih interesov, medsebojnega sodelovanja in povezovanja ter aktivnega soustvarjanja mladinske politike. Z nastankom Mreže MaMa so mladinski centri dobili organizacijo, ki zastopa in zagovarja njihove interese.

Praznovanje obletnice bo potekalo v Celjskem mladinskem centru, 17.9.2015, obletnice pa se bosta udeležila bivša direktorja, Uroš Skrinar in Patricia Čular ter direktor Urada za mladino RS, mag. Peter Debeljak. Skupaj z aktualno direktorico mag. Majo Hostnik bodo namenili nekaj besed prihodnosti in predvsem preteklosti mladinskega delovanja.  Na dogodku bo potekala tudi prestavitev Strategije razvoja mladinskih centrov Mreže MaMa in druženje od kulturno-umetniškem programu.

Več o programu si lahko preberete TUKAJ.

Natečaj za naj prostovoljca/-ko, fotografijo in zgodbo

Mreža MaMa razpisuje tudi natečaj za najboljšo fotografijo s tematiko dogajanja v mladinskih centrih, najboljšo zgodbo povezano z delom mladinskih centrov ter za naj prostovoljca/ko mladinskega centra. Z natečajem želijo motivirati in spodbuditi komunikacijo ter prenos dobrih praks med mladinskimi centri. Rok za prijave je do 14.9.2015. Prijavnico in podrobnejše informacije o natečaju najdete TUKAJ.


MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov