Interaktivna predstava “OUTOPIA”

Vabljen/a na premiero predstave “OUTOPIA: Vaja iz participativne demokracije” v nedeljo, 27. 9. 2015, ob 20:00 v Narodnem domu Maribor. Udeležba je omejena na dvajset obiskovalcev, zato je potrebna predhodna rezervacija na infopeka@infopeka.org.

Zadnje novice: V deželi Outopia se je zgodilo nemogoče! Po vstaji nezadovoljnih množic je ljudstvo odstavilo oholo politično elito in oblast prevzelo v svoje roke. Izpolnjen je dolgoletni sen nezadovoljnih državljank in državljanov, ki so se odločili uvesti novo obliko družbeno-politične ureditve. Ta temelji na načelih enakosti, solidarnosti, pravičnosti in participatorne demokracije. V naši deželi je oblast končno spet ljudska, od ljudi, za ljudi!

Takšen scenarij ponuja Outopia, interaktivna predstava, ki vabi udeležence, da preizkusijo slasti in pasti političnega odločanja. Kdo izmed nas še ni pomislil, da bi sam gotovo bolje vodil državo kot pa t.i. demokratično izvoljeni politiki, ki nam vladajo? Tu je priložnost, da se poizkusite v praksi. Postanite poslanci novega ljudskega parlamenta Outopie in tvorno sooblikujte prihodnost države. Moč je končno v vaših rokah. A pozor, moč prinaša tudi odgovornost. Se vam bo posrečilo premagati vse ovire in popeljati deželo v boljši jutri, v resnično utopijo?

Zasnova in izvedba: Andraž Golc, Nina Vombergar, Jaka Andrej Vojevec

Video: Jaša Jenull

Producentka: Barbara Polajnar

Oblikovalka: Jasmina Ploštajner

Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže, Mestna knjižnica Ljubljana (Trubarjeva hiša literature)

Koprodukcija: Vetrinjski dvor – Narodni dom Maribor

Predstavo sofinancira Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Maribor.

Premiera: 27. 9. 2015, ob 20.00 v Narodnem domu Maribor

Ponovitve: 2., 3. in 8. 10., ob 20.00 v Trubarjevi hiši literature Ljubljana

11. 10. , ob 20.00 v Narodnem domu Maribor (predstava se bo izvajala v angleščini)

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov