Tematsko usposabljanje “Reševanje konfliktnih situacij v prostovoljstvu”

Članice mreže “Prostovoljstvo v Mariboru” in druge organizacije, ki izvajate prostovoljske programe vabimo, da se udeležite brezplačnega tematskega usposabljanja “Reševanje konfliktnih situacij v prostovoljstvu”. Usposabljanje bo potekalo v ponedeljek, 14. 9. 2015, med 9.00 in 17.00 uro v prostorih INFOPEKE.

Prijavite se lahko do srede, 9. 9. 2015, na infopeka@infopeka.org, 02 300 68 50, 041 481 246.

Prostovoljsko delo zraven dobre volje prostovoljcev/-k za svoj nemoten potek potrebuje veliko veščin in znanj s področja vodenja prostovoljcev ter procesa organiziranja prostovoljstva.
Vsebina usposabljanje se bo navezovala na naslednje teme:

*Kakšna je vloga mentorja kot vmesne osebe med organizacijo, prostovoljci in uporabniki?
*Razlogi za konflikte in odzivanje posameznikov na konfliktne situacije.
*Razumevanje potreb vseh vključenih v konflikt.
*Empatija in samoempatija.
*Kako (pomagati) vzpostavljati dialog v težavnih situacijah?
*Kako povedati neprijetno stvar na povezovalen način?
*Kako ustvariti okolje, ki bo spodbujalo dobro sodelovanje?

Temtsko usposabljanje je namenjeno mentorjem in organizatorjem prostovoljskega dela. Izvedla ga bosta Tjaša Arko in Jaka Kovač, Slovenska filantropija, združenje za promocijo prostovoljstva.

Stroške tematskega usposabljanje nosi Pekarna Magdalenske mreže, MISC INFOPEKA, ki je koordinatorica mreže “Prostovoljstvo v Mariboru”. Prostovoljstvo v Mariboru je lokalno povezana mreža prostovoljskih organizacij, ki organizacijam nudi podporo pri promociji njihovih dejavnosti, spodbujanju prostovoljskega dela nasploh in pri strukturnem razvoju prostovoljstva v Mestni občini Maribor.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov