Predstava “Gledališče na klic”

Transformatorji in Transformatorke bodo kot ‘Gledališče na klic’ poskusili odgovoriti na vaše predloge in vprašanja situacij zatiranja iz prve roke v nedeljo, 21. 6. 2015, ob 18:00 v Galeriji na Koroški 18.

Gledalci boste povabljeni, da z njimi delite konkretne situacije zatiranja, ki jih bodo samo za vas sveže in vroče uprizorili v kratko forumsko predstavo ter skupaj z vami, gled-igralci iskali alternative in načine soočenja z zatirajočimi situacijami.

Gledališko-aktivistična skupina Transformator ne želi producirati visoke umetnosti, ampak se približati ljudem. Transformatorji in Transformatorke svojo ustvarjalno energijo črpajo iz aktualno-družbenih tematik ter jih publiki (gled-igralcem) ponujajo v okus, obdelavo, preoblikovanje in konstruktivno kritiko. Nnjihova specialiteta je delovanje po principu ‘gledališče na klic’. Sladostrastno, izvirno, humorno in radodarno gledališko kuhinjo začinjamo z drznimi intervencijami – po potrebi in ad hoc. Ko zapiha transformatorski duh, vzplamtita ognjeviti socialni čut in potreba po spremembah in transformacijah. Skratka, uporništvo še nikoli ni bilo tako zabavno, koristno in z razlogom.

Kulturno umetniško društvo Transformator ali krajše KUD Transformator je bilo ustanovljeno januarja 2012 iz potrebe po širjenju in nadgrajevanju gledališko-aktivističnega poslanstva, in sicer predvsem, a ne izključno v tehnikah gledališča zatiranih, za izvajanje katerih so se člani gledališko-aktivistične skupine predhodno usposabljali

Izvedba in produkcija: Kud Transformator

Soorganizacija: Pekarna Magdalenske mreže

Vstop prost.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org, www.pekarna.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov