Delavnica »Časopisnega gledališča«

V okviru 21. obletnice Kulturnega centra Pekarna in v okviru Pred-Ne-festivala Gledališča zatiranih vabimo na brezplačno delavnico »Časopisnega gledališča«, ki bo v soboto, 20. 6. 2015, od 20:00 do 21:30 v prostorih INFOPEKE.

Gledališča zatiranih je nastalo v 60-ih letih prejšnjega stoletja v Braziliji in se uporablja v gledališko-aktivistične, pedagoške in izobraževalne namene ter kot orodje za doseganje socialne pravičnosti.

Na delavnici bomo spoznali tehniko Časopisno gledalšče. Namen tehnike je preoblikovati in spreminjati dnevne novice, časopise, raznolike članke, politične govore, državno ustavo, deklaracije človekovih pravic, odlomke iz Biblije in drug material v dramski performans.

S postavljanjem vprašanj ‘Kaj je v člankih izpostavljeno in kaj prikrito? Kaj je v naslovu in kaj je prikazano na fotografijah? Komu so novice namenjene?’ časopisno gledališče opozarja na neobjektivnost medijev ter njihovo moč, ki je v rokah dominantnega razreda.

Delavnico izvaja Barbara Polajnar, mag. kulturologije, performerka, pedagoginja in producentka.

Skupaj praznujemo 21. obletnico Kulturnega centra Pekarna!

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org, www.pekarna.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov