Nepotopisno predavanje o Nepalu in za Nepal

Vabljen/a na nepotopisno predavanje o Nepalu in za Nepal, ki bo v torek, 2. 6. 2015, ob 19.30 v prostorih MISC INFOPEKA.

Nepotopisno predavanje o Nepalu in za Nepal je netipičen potopis s humanitarno noto. Prvi se je zgodil maja v MC Zagorje, sedaj pa se nadaljuje v Mariboru. V začetku marca letošnjega leta je Mreža MaMa, Mreža slovenskih mladinskih centrov, organizirala obisk treninga za mladinske delavce v Nepalu, na temo človekovih pravic. Člani slovenske odprave Maja Drobne, Barbara Polajnar, Aljaž Zupan, Matej Likar in Marko Pavlovič bodo na malce drugačen način predstavili izkušnjo te čarobne dežele templjev in najvišjih gora, prašnih ulic polnih gneče, riževih polj, molilnih zastavic, prijaznih nasmehov ter izzivov, s katerimi se tamkajšnji prebivalci soočajo.

Obenem pa je nepotopisno predavanje namenjeno zbiranju sredstev prebivalcem in prebivalkam Nepala, ki jih je pred kratkim prizadelo več hudih potresov. Naravna nesreča, s katero bi se težko soočale že najrazvitejše države, je za revni Nepal velika katastrofa. Mnogi potrebujejo pomoč, ki jo država, organizacije in posamezniki težko zagotavljajo. Ljudi, ki jih je prizadel potres, je preprosto preveč – po dostopnih podatkih je hudo prizadetih več kot 2 milijona ljudi, vendar je številka verjetno še večja. Mnogi so izgubili svojce, ostali brez domov in utrpeli hude poškodbe. Najhuje je na podeželju, v okolici epicentra, kamor je pomoč začela prihajati teden kasneje, še vedno pa obstajajo vasi, ki jih dosegel še nihče. Zaradi tega želimo z dogodkom opozoriti na humanitarnost in pomoč, ki jo lahko nudimo soprebivalcem sveta.

Za uvod v Nepotopis si lahko preberete neporočilo slovenske ekipe po prihodu nazaj v Slovenijo: http://www.infopeka.org/web/?p=47565#more-47565

Spremljaš nas lahko tudi na: https://www.facebook.com/events/1456577107972967/

Na dogodku bomo zbirali sredstva za pomoč Nepalu, prav tako pa se sredstva zbirajo na računu:

SI56 0510 0801 2265 739 (ABANKA d.d.)

Namen plačila: Nepal

Fundacija Študentski tolar, Kersnikova 4, Ljubljana

Za vse ostale informacije glede zbiranja sredstev na zgornji TRR, se lahko obrnete na email: matjaz.pinter@gmail.com

NAMASTE!

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov