Delavnica »Zaživite brez bolečin v hrbtu«

V sredo, 27. 5. 2015, ob 20:00 vabimo v prostore INFOPEKA na delavnico Gokhale metode, na kateri se boste naučili tehnik, ki vam lahko pomagajo pri odpravi bolečin v hrbtenici, mišicah in sklepih.

Večina težav s hrbtenico nastane zaradi nepravilne telesne drže oziroma gibanja, čemur smo v zadnjih desetletjih priča v naši kulturi. Na 1-urni delavnici nam bo Sabina Blumauer, učiteljica Gokhale metode, predstavila držo in gibanje tistih skupin ljudi, ti težav s hrbtenico nimajo, ter nas naučila osnov zdravega sedenja, hoje in drugih tehnik, za razbremenitev in zaščito hrbtenice.

Gokhale metoda temelji na izvorni telesni drži in gibanju, s čemer nam pomaga ponovno vzpostaviti telesno držo, ki nas podpira pri vsakodnevnih opravilih. Tu ne gre za telesne vaje, ampak za postopno in jasno osvojitev telesnih položajev, ki jih uporabljamo 24 ur na dan. Metoda nas nauči, kako na nam naraven način sedeti, spati, stati, hoditi, se sklanjati in dvigovati težka bremena. Na ta način je Gokhale metoda že tisoče ljudi po svetu vodila stran od bolečin v hrbtenici, vratu, sindroma karpalnega kanala in ostalih mišično-skeletnih tegob.

Prijavite se lahko preko uradne spletne strani:

http://gokhalemethod.com/civicrm/event/info?id=4070&reset=1 (kliknite register now) ali na sabina.blumauer@gmail.com

Več informacij:

sabina@gokhalemethod.com

Brez vstopnine / prostovoljni prispevki. Vljudno vabljeni!

O izvajalki:

Sabina Blumauer je univ. dipl. biologija s pedagoško izobrazbo, ki se poleg strokovnega dela na področju biologije že mnogo let posveča plesu, poučevanju plesa in deljenju znanja o gibanju telesa. Je ljubiteljica narave, ki stremi k boljši kakovosti vseh nivojev življenja.

Z metodo Gokhale se je začela ukvarjati leta 2013, ko je prišla v stik s knjigo “8 steps to pain-free back” avtorice Esther Gokhale (knjiga bo v juniju izšla tudi v slovenščini) in se odločila za izobraževanje v ZDA. V Slovenijo tako kot prva prinaša dragocena znanja o telesni drži, ki je že tisočim v tujini pomagala in omogočila boljše življenje brez bolečin.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov