Tematski sprehod »O moj Maribor«

Stopinje mesta vabijo v okviru “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2015”  v petek, 22. 5. 2015, na tematski sprehod »O moj Maribor!«. Dobimo se ob 17.00 na Glavnem trgu.

Prestolnica torture in večnih študentov. Ekstravaganca se prične na Glavnem trgu, ki s svojim kužnim znamenjem opominja na bolj nehigienske čase Maribora. Higiena bo še nekaj časa v naši podzavesti, ko se bomo sprehajali po Gosposki in Jurčičevi ulici, na katere koncu si bodo lahko najpogumnejši privoščili kepico sladoleda. Naprej, na Trgu Leona Štuklja, se bomo družno pretvarjali, da razumemo arhitekturni pomen njegove podobe ter z zavistjo v očeh opazovali falusne simbole modernega kapitalizma. Falus bo bedel nad nami tudi na Trgu svobode, ob sprehodu okoli Trga generala Maistra pa bo lahko vsak izmed nas v tišini razmišljal o boljših časih, kaj bi bilo, če nas Maister ne bi osvobodil. Še zadnjič bomo dvignili pest proti njegovemu kipu, zavili desno, zavili levo in se znašli na Slomškovem trgu, kjer bo naš duhovni zen razbil le neprestani hrup avtomobilov, ki bodo brezglavo iskali parkirno mesto. Maribor, čarobno mesto.

Stopinje mesta so program prostovoljcev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna.
Spremljate jih lahko tudi na https://www.facebook.com/stopinjemesta.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov