PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso): Dogodivščine članice Greenpeaceove posadke

V četrtek, 21. 5. 2015, ob 19:00 vljudno vabljen/-a v prostore INFOPEKE na PEKARNA POTOPIS: Dogodivščine članice Greenpeaceove posadke, ki ga pripravljamo v okviru “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2015”.

Prostovoljka Ines Gorkić je več kot mesec dni plula z Greenpeaceovo ladjo Beluga II po rekah srednje Evrope, kjer je dodobra spoznala način življenja ladijske posadke te okoljevarstvene organizacije. Na potopisu bo predstavila, kaj je počela in kaj je tisto, kar motivira člane posadke, da so pripravljeni tudi po več mesecev preživeti na omejenem prostoru sredi oceana, stran od svojih družin in prijateljev.

Pekarna potopise pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA. Vstop prost.

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?
Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.


Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov