Proslava in predstavitev druge številke zina

Tovariš in tovarišica!

Ob dnevu upora proti okupatorju te vabimo na premierno predstavitev druge številke zina. Ob tej priložnosti pripravljamo proslavo, na kateri bomo peli partizanske pesmi, prebirali odlomke iz revije, recitirali poezijo in se pogostili z dobro pijačo in jedačo. Proslava bo v ponedeljek, 27. 4. 2015, ob 16. uri v parku KC Pekarna. V primeru dežja bo proslava potekala v prostorih MISC INFOPEKA.

V tokratnem zinu kritično naslavljamo študentska društva, opisujemo situacijo na področju nevladnih mladinskih organizacij, ponujamo zgodovinski pregled privatizacije v Sloveniji, pojasnjujemo tajne trgovinske dogovore, opisujemo prostorsko stisko alternativnih gledaliških skupin, kritično vrednotimo naš odnos do živali v luči največjega krščanskega praznika itd. V branje ti ponujamo zanimive intervjuje in družbenokritično poezijo, še več interaktivnih, vizualnih in zabavnih vsebin, preizkusili pa smo se tudi v vlogi svetovalcev.

Drobtinica iz nove številke:

Rdeča zvezda preteklosti
Martina Fridl

Marx leži na moji mizi,
popljuvan in zmahan,
poln uničenih idealov in proletarskega sranja.
Pohodili so ga,
presneti kapitalisti.
Mah, za kurjavo bo.
»Proletarci vseh dežel, združite se!«
Pa ja.
Že gori.

Vsak udeleženec proslave prejme brezplačen izvod zina, po proslavi pa bo revija na voljo v MISC INFOPEKA in na nekaterih mestih v Mariboru. Zine pripravljamo prostovoljci in prostovoljke MISC INFOPEKA.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov