Delavnica »Dobre prakse povezovanja in sodelovanja prebivalcev pri odločanju v lokalni skupnosti in kako o njih komunicirati z mediji in odločevalci«

Vabljen/-a na delavnico »Dobre prakse povezovanja in sodelovanja prebivalcev  pri odločanju v lokalni skupnosti in kako o njih komunicirati z mediji in odločevalci«, ki bo v torek, 12. 5. 2015, med 17:00 in 21:00, v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do 11. 5. 2015 na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.

Na kakšen način se lahko borimo proti samovolji odločevalcev na lokalni in državni ravni, kakšne metode so nam na voljo, kako spodbuditi ljudi k aktivnostim, ki povezujejo skupnost in kako pritegniti novinarje na svojo stran, je le nekaj izmed koristnih stvari, ki jih bomo izvedeli na delavnici.

Udeleženci se boste na delavnici seznanili s sledečim:
– kaj je neformalna družbena pobuda,
– kaj je samoorganiziranje,
– legalnost delovanja,
– legalnost direktnih akcij,
-različne oblike protestov (bojkoti, sit-ins, walk-ins).
-kako pristopiti do  različnih medijev,
-kako napisati dopis medijem,
-kako organizirati tiskovno konferenco,
-kako vzpostaviti in razviti kakovosten odnos s predstavniki medijev,
-kako napisati dopis odločevalcem (organom občine, ministrstvom),
-kako se pripraviti na sestanek z odločevalci.

Delavnico izvaja Urška Breznik.

Pekarna Magdalenske mreže delavnico izvaja v okviru projekta Ubrane skupnosti – Krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnost Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov