Predavanje in ogled filma »Ne moreš biti nevtralen na drvečem vlaku« – misel in delo Howarda Zinna

V sredo, 3. 6. 2015, te ob 18:00 vabimo v INFOPEKO na predstavitev misli in dela ameriškega političnega aktivista in zgodovinarja Howarda Zinna (1922-2010). Howard Zinn velja poleg Noama Chomskega, s katerim sta tesno prijateljevala, za enega izmed velikanov ameriške kritične misli in ključno avtoriteto za številne generacije študentov in aktivistov, ki jih je navduševal tudi s svojim pedagoškim pristopom, toplino in tovarištvom.

Na predstavitvi se bomo osredotočali na njegove kritične opredelitve do vojne, zgodovine kot vede, pomenu družbenih gibanj in se posvetili tudi nekaterim njegovim ključnim delom kot so A People’s History of the United States, Vietnam: The Logic of Withdrawal,The Zinn Reader: Writings on Disobedience and Democracy, Passionate Declarations: Essays on War and Justice….
Ogledali si bomo tudi dokumentarni film o njegovem življenju in delu z naslovom You can’t be neutral on a moving train.

Howarda Zinna nam bo predstavil dr. Žiga Vodovnik, ki je bil v času doktorskega študija raziskovalec na Bostonski univerzi, podoktorski študij je opravljal na Harvardu, nekaj let pa tesno sodeloval z obema velikanoma ameriške kritične misli Howardom Zinnom in Noamom Chomskim.
Danes predava na Fakulteti za družbene vede o ideologijah, družbenih gibanjih, zgodovino političnih idej in teorijo demokracije.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, www.infopeka.org, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov