Foto esej ob Dnevu za spremembe v Mariboru 2015

Vljudno vabljen/-a k prebiranju Foto eseja, ki slikovno prikazuje prostovoljske akcije ob Dnevu za spremembe v Mariboru dne, 28. 3. 2015. Kolektivne akcije so bile ponovno skupnostno usmerjene, saj so na ta dan prostovoljci in prostovoljke soustvarjali različne prostovoljske zgodbe, ki so pripomogle k povezovanju ljudi v skupnost.

Lokalna mreža prostovoljskih organizacij “Prostovoljstvo v Mariboru”, ki jo koordinira MISC INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže Maribor, se je tudi letos pridružila vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki jo na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.
Že vse od leta 2010 v začetku pomladi skušamo prebivalce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci.
Na ta dan se o prostovoljstvu ne le pogovarjamo, ampak se lotevamo konkretnih dejanj.

Organizacije v mreži “Prostovoljstvo v Mariboru” so se na ta dan osredotočile na urejanje skupnostnih prostorov in na medgeneracijsko druženje.
Ob tem dogodku je prostovoljec Marek Šurkala, ki opravlja v naši organizaciji Evropsko prostovoljno službo, fotografiral in ustvaril Foto esej. Foto esej slikovno prikazuje akcije osmih organizacij, ki se ukvarjajo z organiziranim prostovoljskim delo na območju Maribora, fotografije so tudi podkrepljene z izjavami zakaj je prostovoljsko delo pomembna oblika v družbi.

Povezava do Foto eseja: http://www.infopeka.org/web/wp-content/uploads/dan_za_spremembe.pdf

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 8, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov