Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): Pozabiti ali ohraniti? Sarajevske patriotske pesmi

Na potopisnem predavanju, ki bo v četrtek, 23. 4. 2015, ob 19:00 v prostorih MISC INFOPEKA, vam bo Petra Hamer, ki je del svojega življenja preživela v prestolnici belega gumba, modrega orkestra in (občasno) rjave Miljacke, poskušala razložiti, kako so si ljudje med agresijo lajšali duševne stiske in kako danes gledajo na pretekle dogodke.

Bosna in Hercegovina je dežela, kjer imaš občutek, da čas teče počasneje … Dežela, kjer lahko opaziš, da vsak posluša svoje narodnjake in kjer lahko v lokalih naročiš kavo, kafu ali kahvu. Dežela, kjer se je rodil pravi jugoslovanski pop rock. Dežela, kjer se je nedavno zgodila morija, ki je spremenila pokrajino, ljudi in odnose med njimi. Agresija na BiH, ki je trajala od 1992 do 1995, je na prebivalcih pustila rane, ki se ne bodo nikoli povsem zacelile.

Razbijamo stereotipe! Vstop prost!
Pekarna potopise pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA.

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?
Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.


Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov