Predstavitev knjige dr. Vesne Vuk Godina »Zablode postsocializma«

V sredo, 15. 4. 2015, vas ob 18:00 vabimo v prostore MISC INFOPEKA na predstavitev knjige »Zablode postsocializma« dr. Vesne Vuk Godina, ki je izšla v letošnjem letu pri založbi Beletrina.

Avtorica v knjigi predstavlja analizo razlogov, zakaj je Slovenija zašla v krizo. Osnovna diagnoza zveni na videz preprosto: kapitalizem smo uvozili na nam tuj, se pravi neidigeniziran način, kar je nujno proizvedlo ekonomsko, socialno in politično krizo. A knjiga se tu ne ustavi, marveč postreže s kritiko klasičnih, večinoma ekonomskih receptov za rešitev ter začrta antropološki okvir slovenske postsocialistične kriminalke z vrsto prodornih primerjav z drugimi evropskimi državami.

Dr. Vesna Vuk Godina je socialna in kulturna antropologinja, ki predava na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru in FDV Univerze v Ljubljani. Področja njenega zanimanja so zgodovina socialne in kulturne antropologije in antropoloških teorij, antropološka analiza socializacijskega in inkulturacijskega procesa ter antropologija postsocialističnih družb.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov