Predavanje »ABC o motnjah hranjenja«

Vljudno vabljeni v sredo, 8. 4. 2015, ob 17. uri v prostore MISC INFOPEKA na brezplačno predavanje »ABC o motnjah hranjenja«. Udeleženci se bodo seznanili z vzroki nastanka motenj hranjenja, spoznali bodo psihološke vidike tovrstnih motenj, izvedeli bodo kako prepoznamo vzroke nastanka motenj, seznanili pa se bodo tudi z načini zdravljenja.  Predavanje je namenjeno osebam, ki pri sebi prepoznavajo znake motenj hranjenja, staršem, šolskim svetovalnim delavcem in vsem, ki jih tovrstna problematika zanima.Rok prijave je 7. 4. 2015 na infopeka@infopeka.org ali na 02 300 6850, 041 481 246.

Predavanje bo izvedla psihoterapevtka Vasja Smole Dubrovnik, ki že vrsto let vodi terapevtsko skupino oseb s tovrstnimi motnjami in njihovimi starši v naši organizaciji.

Motnje hranjenja je v prvi fazi zelo težko zaznati, saj so spremljajoči znaki bolezni običajno prekriti. Motnje hranjenja se pogosto pojavljajo v obdobju adolescence in prav za to obdobje je izrazita kritičnost mladostnic do lastnega telesa. Meja med željo po izgubi nekaj kilogramov oziroma idealno postavo in duševno boleznijo je zelo tanka.

Zdrav način življenja in zdrav odnos do hrane in prehranjevalnih navad je ključnega pomena, da se želja po vitkosti in lepem videzu, ne sprevrže v duševno bolezen, ki zahteva dolgotrajen proces, veliko dobre volje in strokovne pomoči pri ozdravitvi.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov