Kritiško-producentski laboratorij »Objem granitne kocke«

V soboto, 28. 3. 2015, ob 20:00 vabimo v Vetrinjski dvor na kritiško-producentski laboratorij: Objem granitne kocke, interaktivni performans.

Interaktivni performans je produkt sodelovalnega raziskovalnega procesa, osredotočenega na tematiko kriminalizacije vstaj, ki so potekale v Sloveniji med leti 2012 in 2013, natančneje pa zgodb kriminaliziranih vstajnikov iz 3. mariborske vstaje, ki so zaradi udejanjanja svojih ustavnih pravic do izražanja in združevanja bili in so še tudi sodno preganjani. V raziskovalnem procesu, kjer smo izhajali predvsem iz tehnik gledališča zatiranih, smo se torej poskušali dotakniti razsežnosti neposrednega policijskega in državnega nasilja nad telesi vstajnikov, sistemskega nasilja nad telesi, ter širšo kriminalizacijo vstaj – izrazov ogorčenja nad zlorabami, razlaščanjem in dezintegracijo, ki se odvija preko številnih orodij.

Izvajalci: Mateja Fištravec, Timotej Kolar, Hana Kovač, Kaja Kraner, Tomaž Podbevšek, Barbara Polajnar, Sanja Vodovnik
Dramaturško svetovanje: Urša Adamič

Producent: Pekarna Magdalenske mreže
Partnerji: Narodni dom, Kud Transformator, Radio MARŠ, Rezidenca Maistrova

Za udeležence kritiško-producentskega laboratorija je vstopnina 2 EUR. Po predstavi sledi pogovor z udeleženci laboratorija.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov