Tematski sprehod “Po mariborskih grafitih”

Stopinje mesta te vabijo, da se jim pridružiš na tematskem sprehodu, na katerem bomo skupaj ugotavljali, kateri mariborski grafiti so umetniško delo in kateri le packe na mestnih zidovih in fasadah. Sprehod bo potekal v soboto, 7. 3. 2015, ob 11. uri. Dobimo se pred MISC INFOPEKA, v vsakem vremenu.

Čakajoč na avtobusni postaji ga vidiš in se zamisliš. V tebi vzbudi pozornost, zato jih med vožnjo opaziš še več. Eni so si bolj, drugi manj podobni med seboj. Poglej, tam pod mostom je še eden, pa pri vhodu, na stopnišču in spet pri naslednjem vhodu. In tukaj je še eden. Po vsem mestu so. Grafiti.
Ko se jih enkrat začneš zavedati in jih opazovati, spoznaš, da niso vsi samo packarije na zidu. Ali pač?

Stopinje mesta te vabimo, da skupaj ugotovimo, kateri so in kateri niso. Na tokratnem sprehodu bomo skupaj odstirali tančice skrivnosti grafitov, s posebnim poudarkom na mariborskih stvaritvah. Poleg zgodovine in razlogov za tovrstno umetniško izražanje si bomo ogledali tudi trenutne umetnine in povedali, zakaj nekatere to niso.

Sprehod pripravljajo prostovoljci MISC INFOPEKA.

Foto: Dino Kusanović
Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov