Delavnica “Fotografiranje brez fotoaparata? Zakaj pa ne!”

Želiš fotografirati, pa nimaš fotoaparata ali je tvoj fotoaparat pokvarjen? V četrtek, 12. 3. 2015, ob 17. uri, se lahko v MISC INFOPEKA udeležiš fotografske delavnice, na kateri bomo spoznavali tehniko ustvarjanja fotogramov. Prijaviš se lahko do torka, 10. 3. 2015, na naslov infopeka@infopeka.org.

Fotogram je stara fotografska tehnika, ki ustvari fotografsko podobo povsem brez fotoaparata. S pomočjo fotosenzitivnega materiala, kot je npr. fotografski papir, lahko ustvarjamo podobe tako, da jih položimo na ta papir in ga nato izpostavimo svetlobi. To tehniko so uspešno uporabljali slavni fotografi, kot sta npr. Man Ray in László Moholy-Nagy. Zakaj je ne bi poskusil/-a tudi ti?

Kdo se lahko udeleži delavnice?
Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanimajo drugačne tehnike fotografiranja, ne glede na njihovo starost ali stopnjo fotografskega znanja.

Kaj potrebujem za udeležbo na delavnici?
Delavnica je brezplačna, s seboj lahko prineseš zanimive predmete, ki jih želiš fotografirati ter obilico kreativnosti in dobre volje.

Delavnico bo izvajal EVS prostovoljec v Pekarni Magdalenske mreže, Marek Šurkala.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org


MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov