Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): Potovanje okrog sveta

Se ti zdi, da je nemogoče prepotovati 132 držav v lastni režiji, brez vključevanja turstičnih agencij, če nisi zmožen/-a slišati ali govoriti? Se ti zdi, da je nemogoče potovati kot gluha oseba?
Prostovoljci Pekarne potopisov te vabijo na potopisno predavanje Andreja Vivoda, ki bo v četrtek, 26. 2. 2015, ob 18. uri v prostorih MISC INFOPEKA.

Gluhe in naglušne v vsakdanjem življenju pogosto diskriminiramo, ker jih ne razumemo. Andrej Vivod potuje od 1999. leta dalje. Bil je že na 5-ih kontinentih in prepotoval 132 držav. Na potopisu bo predstavil, s kakšnimi ovirami in težavami se je srečeval, obenem pa zaupal, kako je spoznavanje krajev in lokalnih prebivalcev vplivalo na njegovo doživljanje samega sebe in razumevanje sveta.
Vse to in še več boš izvedel/-a na potopisnem predavanju. Z nami bo tudi njegova tolmačka Kaja Zlatka Hötzl.

Razbijamo stereotipe! Vstop prost!
Pekarna potopise pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA.

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.


Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov