Izkušnje EVS prostovoljke v Centru za sodobno umetnost Rotor v Gradcu

Vabimo te na predavanje naše nekdanje EVS prostovoljke Urške Ženko, ki je svojo prostovoljno delo opravljala v Gradcu, in sicer v Centru za sodobno umetnost Rotor. Predstavitev bo v torek, 3. 3. 2015, ob 19. uri v prostorih MISC INFOPEKA.

Spoznali bomo vse od Annenviertla, kjer se Rotor nahaja, do umetniških projektov, ki so del njihovega rednega delovanja ter road trip po Balkanu, kamor je odpotoval Rotorbus. Glavna tema predstavitve bo projekt »Future Heritage Collection«, ki ozavešča o situaciji, v kateri so se znašle kulturne institucije v Bosni, ki so ostale brez rednega financiranja, ter nagovarja ljudi k zavedanju o pomenu ohranjanja kulturne dediščine, katere zbiranje in izbiranje je močno odvisno od delovanja vseh akterjev v kulturnem polju.

Evropska prostovoljna služba je projekt, ki omogoča mladim med 17. in 30. letom, da postanejo prostovoljci in prostovoljke v drugi državi za časovno obdobje od 2 do 12 mesecev in s tem izkoristijo priložnost za učenje skozi delo ter za življenje v tujem okolju.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov