Pekarna Potopisi (potopisi, ki to niso): Okrogla miza – Gana

V četrtek, 29. 1. 2015, bo v prostorih MISC INFOPEKA ob 18. uri potekal nekoliko drugačen pekarniški potopis – okrogla miza, ki bo problematizirala stereotipe in potrebo Zahodnega sveta po pomoči državam »tretjega sveta«. Vabljen/-a!

Katere stereotipe in predsodke v Zahodnem svetu vzdržujemo in reproduciramo s podpiranjem koncepta »tretjega sveta«? Kakšen je vpliv t.i. evropske politike razvojne pomoči, ki »tretjemu svetu« še naprej vsiljuje svojo vizijo razvoja kot edino možno in pravilno? Vse to in še več boš izvedel/-a na potopisnem predavanju, ki bo tokrat potekalo kot okrogla miza. Osrednja tema bo prostovoljsko delo, ki so ga Ines Kavgič, Urška Živkovič, Eva Čerin in Alma Nuhić opravljale v Gani.

Razbijamo stereotipe! Vstop prost!
Pekarna potopise pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA.

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?
Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.


Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov