Meet the artist / Spoznaj Miltona Guilléna, rezidenčnega umetnika GuestRoomMaribor meseca januarja

Vabljen/-a na predstavitev umetnika v sredo, 21. 1. 2015, ob 19. uri v Salonu uporabnih umetnosti. Tokrat se nam bo predstavil Milton Guillén, ki v Mariboru pripravlja interaktivni dokumentarec o mariborskih vstajah.

Milton Guillén je študent vizualne antropologije v Mainu v ZDA. V preteklih letih je sodeloval pri številnih avdiovizualnih produkcijah, in sicer pri fotografskih instalacijah, reklamah, kratkih filmih, dokumentarcih in eksperimentalnih filmih v Braziliji, Nikaragvi, ZDA, Češki republiki in Sloveniji. Med svojim delom se je osredotočal na tematiko minljivosti v svetu sanj in v obujenih/pozabljenih spominih. V času rezidence v Mariboru bo Milton nadaljeval razvijanje interaktivnega dokumentarca o mariborskih vstajah, kjer igrata ključno vlogo problematiki reprezentacije in kriminalizacije. Produkcija interaktivnega dokumentarca predstavlja odprto vprašanje o kolektivnem spominu in njegovo povezavo s trenutnimi okoliščinami v Mariboru tako v smislu forme kot sprejemanja. Rezidenca je del trenutno trajajočega sodelovanja z različnimi skupinami ljudi na mednarodni ravni in vključuje igralce, programerje in direktorje fotografije, ki želijo podati svoje mišljenje in sodelovati v projektu z Miltonom in sodelavci.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov