Podpiramo Društvo prijateljev zmernega napredka in njihov Mladinski, kulturni, socialni, multimedijski in medgeneracijski center v Kopru v boju proti lokalnemu šerifu!

Mestna občina Koper od Društva prijateljev zmernega napredka in njegovega Mladinskega, kulturnega, socialnega in multimedijskega centra, ki mu predseduje Marko Brecelj, zahteva izročitev poslovnih prostorov, ki jih je društvo uporabljalo zadnjih 20 let in mu jih je v uporabo predala občina.

To ni prvi poskus koprskega župana Popoviča, večkrat obsojenega zaradi zlorabe uradnega položaja in koruptivnosti, MKSMC vreči iz prostorov in ga eliminirati. Verjetno to tudi ni nenavadno, MKSMC namreč vsa leta svojega delovanja na področju družbeno-socialnega dela, mladinskega dela in kulturnih programov lokalno skupnost spodbuja k družbeno-politični pismenosti, strpnosti in razgledanosti, kar zagotovo gre v nos vsem, ki  ne želijo upornih, drznih, ustvarjalnih in razmišljujočih mladih ljudi. Hkrati je  MKSMC že od konca sedemdesetih let dalje glavni akter na področju razvoja nekomercialne mladinske in kulturne scene v Kopru in njim gre zasluga, da se je ta sploh obdržala.

Opozoriti gre tudi na dejstvo, da ima MKSMC status organizacije v javnem interesu na področju mladine na nacionalni ravni in da ga vodi eden izmed dolgoletnih izkušenih neumornih, ustvarjalnih in neupogljivih mladinskih delavcev v Sloveniji.

Družbi, ki stremi  k vzgoji potrošnikov in pridobitnikov, okolja kot so MKSMC, MINK Tolmin, KUD France Prešeren, C.M.A.K. Cerkno, Metelkova, KC Pekarna…zagotovo niso pogodu.
Naj živijo samonikla prizorišča!

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov