Predstavitev zbornika »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!«

V ponedeljek, 22. 12. 2014, te ob 20. uri vabimo v prostore MISC INFOPEKA na predstavitev zbornika »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj« in predstavo gledališke skupine z istim imenom.

Zbornik je nastal kot del projekta Soustvarjaj, soodločaj, sooblikuj!, katerega namen je med mladimi vzpodbujati nekonvencionalne politične prakse, aktivno participacijo in razumevanje politike in političnega v vsakdanjem življenju. Pri uveljavljanju svojih pravic skozi gledališče smo izhajali iz zakonodajnega gledališča kot najbolj politično obarvane tehnike gledališča zatiranih, katerega korenine segajo v šestdeseta leta preteklega stoletja v Brazilijo, k aktivistu, politiku, režiserju in piscu Augustu Boalu. V zborniku so zbrani prispevki o gledališču zatiranih in njegovem mestu v sodobni družbi, o političnem gledališču v stari Grčiji in zakonodajnem gledališču danes, aktivni participaciji mladih, pravnih vidikih uveljavitve svojih idej, prebujanju državljanov na Islandiji in o družbeno-umetniškem delovanju v širšem kontekstu sodobne participatorne umetnosti. Zbornik vključuje tudi prvi prevod iz knjige Augusta Boala o zakonodajnem gledališču.

O zborniku, gledališču zatiranih, političnem gledališču in nekonvencionalnih političnih praksah bodo spregovorile Urša Adamič, Barbara Polajnar in Urška Breznik. Ob predstavitvi lahko dobiš en brezplačen izvod knjige!

»Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja.«

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov