Pekarna Potopisi (potopisi, ki to niso): Potovanje v Palestino

Vabljen/-a v četrtek, 11. 12.  2014, ob 18:00 v prostore MISC INFOPEKA, na potopisno predavanje o Palestini, ki ga bo vodil novinar Martin Tomažin.
Na Zahodu so Palestinci prepogosto obravnavani kot teroristi in ne kot žrtve izraelske okupacije. Kakšno je resnično življenje Palestink in Palestincev na Zahodnem bregu, kjer jim zaradi naselitve judovskih naseljencev rušijo domove? Kako razvijati svoje gospodarstvo ob omejeni samoupravi? Kakšno je življenje v državi, kjer je vsak četrti prebivalec begunec, ki živi v izredno slabih razmerah in kjer zaradi omejitev gibanja ne moreš obiskovati svojih sorodnikov in svetišč? Kaj pomeni živeti v državi, ki obstaja, a hkrati ne obstaja?

Potopisno predavanje je eden izmed dogodkov, ki potekajo v okviru Kulturne ambasade Palestine od 19. 11. do 20. 12. 2014 na različnih lokacijah v Ljubljani in Mariboru. Njihov namen je odpreti prostor za palestinsko zgodbo, glas Palestink in Palestincev in pogled onstran tistega, kar smo vajeni slišati in videti.

Potopis organiziramo v sodelovanju z Zofijinimi ljubimci.
Razbijamo stereotipe! Vstop Prost!
Pekarna potopise pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA.

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?
Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.


Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov