Predstavitev projekta Gabi Reinhardt, rezidenčne umetnice GuestRoomMaribor meseca novembra

Vabljen/-a na predstavitev projekta nemške umetnice Gabi Reinhardt. Umetnica nam bo predstavila svoj projekt »O šit, postala sem svoja mama!«, ki je nastal v sklopu rezidence GuestRoomMaribor in preizprašuje vplive, ki jih imajo matere na svoje hčere. Performans bo v petek, 28. 11. 2014, ob 19. uri v GT22 (Glavni trg 22). Vstop prost!

Sem mati, ki je sama vzgojila svojo hčer.
Sem hči, ki je skrbela za svoje mlajše brate in sestre.
Sem 40-letna hči, ki je še vedno majhen otrok svoje matere.
Sem mati, ki je vesela in ponosna, da je rodila svoje otroke.
Sem hči, ki ne bo imela otrok.
Sem hči svoje matere.

V enem mesecu je performerka in režiserka Gabi Reinhardt govorila z ženskami iz Maribora in prav tako zbrala material iz svojih spominov. “O šit, postala sem svoja mama!” preizprašuje vplive, ki jih imajo matere na svoje hčere glede zavednih in nezavednih prenosov telesnih občutij, seksualnosti in vzorov. Pripravite se na navdihujočo in kritično predstavo, ki vam bo segla do srca.

P.S.: Vljudno te vabimo, da s seboj povabiš tudi svojo mamo 🙂

O umetnici:
Nemška performerka in gledališka režiserka Gabi Reinhardt izvaja pretežno raziskovalne projekte z neprofesionalnimi izvajalci. Za svoje projekte pogosto uporablja javni prostor kot “že pripravljen oder”. V svojih zadnjih produkcijah se je ukvarjala z vprašanjem, kako želimo živeti v mestu in kako lahko sami ustvarimo takšno življenje. Umetnica je tokrat v Sloveniji prvič.

Projekt podpira Fundacija SonDa.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov