Veganska večerjica: 70 let veganskega društva The Vegan Society

Za živali! te v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže v četrtek, 20. 11. 2014, ob 19.30 vabimo v prostore MISC INFOPEKA na Vegansko večerjico.

V letošnjem novembru, svetovnem mesecu veganstva, praznuje prvoustanovljeno vegansko društvo na svetu (The Vegan Society) 70-letnico svojega nastanka. Ideja o ustanovitvi društva je dozorela leta 1944 v krogu somišljenikov in somišljenic Vegetarijanskega društva (Vegetarian Society UK), ki so se strinjali, da je potrebno iz vegetarijanske prehrane izključiti vse živalske proizvode. Idejo odprave uporabe živali so razširili na vsa področja človeškega delovanja. Z ustanovitvijo društva so se povrnili k prvotni ideji vegetarijanstva iz tridesetih let 19. stoletja. Gibanje so poimenovali veganstvo. Na tokratni veganski večerjici bo Marko Žigart predstavil veganstvo, kakor ga je v sedmih desetletjih začrtalo društvo The Vegan Society.

Pripravili bomo jedi iz pora in ovsa:
– pečen riž s porom in špinačo,
– ovseni rižek z gobami in zelišči,
– hrustljav kung pao s tofujem,
– enolončnico s kvinojo, porom in ohrovtom,
– paeljo s pšenico, čičerko in porom,
– omleto iz krompirja in pora s krešo,
– lečino solato s porom,
– korenčkove kukije z ovsenimi kosmiči,
– bananine kukije z ovsenimi kosmiči in čokolado,
– bučno pito z ovsenimi kosmiči,
– ovsene kosmiče s kokosovim mlekom in vanilijo,
– ovseni rižek s češnjami in vanilijo in
– čokoladni ovseni rižek.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov