Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

Z uvedbo Instituta participatornega proračuna dobimo občanke in občani mesta možnost, da soodločamo o porabi dela proračunskih sredstev občine. Proces nas, občane, vključuje na vseh točkah – od zaznavanja naših dejanskih potreb, preko oblikovanja predlogov za rešitve in kreiranja konkretnih projektov, vse do sprejemanja odločitve, kateri projekti se v okviru razpoložljivih proračunskih sredstev izvedejo.
Cilj Instituta participatornega proračuna je najbolj učinkovito zadovoljevanje potreb občank in občanov, dvig kakovosti bivanja, skladen razvoja mesta, mestnih predelov in primestnih naselij.

Svoj podpis lahko oddaš tukaj. Dodatne informacije so na voljo na www.odlocajomestu.si.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov