MEET THE ARTIST: spoznaj Gabi Reinhardt, rezidenčno umetnico GuestRoomMaribor meseca novembra

Vljudno vabljen/-a na dogodek SobeZaGoste Maribor, na katerem se nam bo prvič predstavila umetnica Gabi Reinhardt iz Nemčije. Performans bo v ponedeljek, 10. 11. 2014, ob 19. uri v Rajzefiber biroju.

Kraj, kjer deluje Gabi Reinhardt, je Chemnitz – majhno veliko mesto na vzhodu Nemčije. Tam deluje kot performerka in gledališka režiserka, njeno delo je večinoma raziskovanje z neprofesionalnimi izvajalci. Njeni projekti se pogosto izvajajo zunaj, kjer uporablja lepe kulise, ki jo obdajajo: mesto. Med svojimi zadnjimi produkcijami se je ukvarjala s tematiko, kako želimo živeti v mestu in kako lahko ustvarimo to življenje.

»O šit, postala sem svoja mama!«
»Med svojo rezidenco želim raziskati vplive, ki jih imajo naše matere na svoje hčere. Med iskanjem zavednih in nezavednih družinskih tradicij se osredotočam na sledeče vidike: TELO – SPOLNOST – VZORNIKI.
Izvedla bom intervjuje s slovenskimi ženskami in zbrala material tako iz samega mesta kot iz literature, konec novembra pa bo iz tega nastal performans.«

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov