Dobre prakse direktne demokracije: Delovanje radikalne organizacije

Vljudno vabljen/-a na delavnico Ubrane skupnosti, na kateri bomo govorili o radikalnosti in radikalnih organizacijah, načinih organiziranja, taktikah delovanja organizacij itd. Delavnica bo potekala v torek, 28. 10. 2014, med 17. in 21. uro v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 27. 10. 2014, na infopeka@infopeka.org.

Mnogo ljudi si želi, da bi se v družbi dogodile temeljite spremembe. Seveda pa se spremembe nikoli ne zgodijo same od sebe, temveč, to kaže zgodovina, so vselej rezultat družbenih bojev. Za uspešen družbeni boj pa je potrebno, da se civilna družba organizira v organizacije, ki so sposobne vplivati na dogodke v družbi. Večje in bolj temeljite so želene spremembe, toliko bolje mora delovati organizacija, ki jih zasleduje.

Na delavnici se bo obravnavalo:
–    zakaj se organizirati?
–    Kaj pomeni radikalnost?
–    Kaj je radikalna organizacija?
–    Horizontalni načini organizacije?
–    Kako udejanjati vizijo družbe v lastni organizaciji?
–    Kako preprečevati škodljive dinamike v organizaciji?
–    Kako izbirati taktike delovanja?

Pekarna Magdalenske mreže delavnico izvaja v okviru projekta Ubrane skupnosti – Krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnost Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov