SobaZaGoste: Spoznaj DOO performing arts group, rezidenčna umetnika meseca oktobra

Spoznaj DOO performing arts group, rezidenčna umetnika, ki se trenutno mudita v Mariboru, v sredo, 8. 10. 2014, ob 18. uri, v njunem ateljeju v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, Maribor). Vabljen/-a!

Giuseppe L. Bonifati (Italija) je umetniški direktor skupine performativnih umetnosti DOO –Divano Occidentale Orientale – je igralec, scenarist, pesnik in gledališki režiser. Na področju igralstva se je izobraževal na Državni šoli dramskih umetnosti »Paolo Grassi«. Izobraževanje je nadaljeval na Nacionalni akademiji dramskih umetnosti »Silvio D’Amico« in na Mednarodnih gledaliških delavnicah na Beneškem bienalu. Je rezidenčni umetnik/režiser v gledališču Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium (Hostelbro, Danska), s katerim sodeluje od leta 2008. Prav tako je zaključil izobraževanje na področju Metode Stanislavskega in Strasberga z igralskimi mentorji in člani gledališke šole Actors’ Studio, in sicer z Beatrice Bracco, Michaelom Margotto in Francesco De Sapio. Leta 2011 je prejel Državno dramaturško nagrado »Alessandro Fersen«, istega leta pa je bil izbran med Mladimi nacionalnimi talenti Ministrstva za mlade v Italiji.
Ustvaril in režiral je vsa dela, ki so nastala v skupini DOO, in z njimi gostoval v Italiji, Kostariki, Bosni in Hercegovini, Venezueli, Bolgariji, Sloveniji, na Danskem, Poljskem, Madžarskem itd.

Alberto M. Guinaldo se je igralsko se izobraževal na »CRL« v kraju Liege (Belgija). Kmalu se je preselil v Bruselj, kjer je nastopal v glavni vlogi Trepljevega v Čehovi drami Galeb produkcije Eimuntasa Nekrosiusa leta 2000. Od tedaj je sodeloval s priznanimi belgijskimi režiserji, kot so npr. Mathias Simons, Natalie Mauger in Jean-François Noville. Leta 2006 je nastopal v predstavi »Le pont de pierres« (Kamniti most, op. prev.). Ta predstava je prejela nagrado Najboljša predstava novincev, on sam pa je prejel nagrado Najboljšega igralca na festivalu Huy Theater Festival. Njegovo zanimanje za gledališko raziskovanje ga je pripeljalo do ustvarjanja v mnogih državah: Franciji, Veliki Britaniji, Singapurju, Italiji, Kanadi, Danski in Španiji. Albertova osrednja tema raziskovanja je dognati vse možnosti igralčeve telesnosti in fizične energije.

Projekt je del umetniških rezidenc Sobezagoste Maribor, ki poteka v partnerstvu zavoda Pekarna Magdalenske mreže, Mestne občine Maribor, Ministrstva za kulturo, Narodnega doma ter v sodelovanju z večino mariborskih kulturnih organizacij.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246,  infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov