Delavnica »Različnost bogati, ne siromaši: vsakdanje življenje gejev in lezbijk«

Druga delavnica v »Ciklu izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi« bo obravnala tematiko LGBT skupnosti med mladimi, izvajalo pa jo bo društvo Legebitra. Delavnica bo v torek, 14. 10. 2014, ob 17. uri v prostorih MISC INFOPEKA. Vabljeni mladinski delavci, učitelji, starši in mladi, prost vstop! Prijave sprejemamo do ponedeljka, 13. 10. 2014, na infopeka@infopeka.org.

Istospolno usmerjeni mladi so zaradi stigme in diskriminacije na osnovni osebne okoliščine spolne usmerjenosti ena najbolj ranljivih družbenih skupin. Zato je še toliko bolj pomembno, da jim omogočimo dostop do podpornega sistema, ki  jih opogumlja, pozitivno vpliva na samozavest in samopodobo ter spodbuja k aktivnemu državljanstvu.

Vsebina delavnice:
Delavnica vsebuje avdiovizualno gradivo, ob katerem udeleženci zapisujejo svoja opažanja in dognanja na temo diskriminiranosti istospolno usmerjenih. Namen delavnice je seznaniti udeleženke in udeležence z osnovnimi termini, ki se uporabljajo za opisovanje osebnih okoliščin spolne usmerjenosti, jih seznaniti z izzivi in težavami, s katerimi se istospolno usmerjeni srečujejo in jih spodbuditi k kritičnemu vrednotenju vzrokov in okoliščin, ki pripeljejo do diskriminacije LGBT mladih. Delavnica je namenjena mladinskim in pedagoškim delavcem, staršem, mladim, ki delajo z mladimi itd.

Društvo informacijski center Legebitra je nevladna in neprofitna organizacija,  ki ima status humanitarne organizacije na področju socialnega varstva, kot tudi status organizacije v javnem interesu na področju varovanja zdravja. Pri svojem delu društvo izkazuje resnost, strokovnost, kvaliteto in predvsem predanost na  področjih zagovorništva pravic za istospolno usmerjene, biseksualne in transpolne posameznike in posameznice (LGBT) in socialno-varstvenih storitev za LGBT mlade.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov