Razstava “Moja dežela, ki ne obstaja”

Vabimo te na ogled razstave v galeriji K18, z naslovom ”Moja dežela, ki ne obstaja”. Razstava bo odprta do četrtka, 2. 10. 2014, in sicer v sredo in četrtek med 10. in 12. uro dopoldne in med 16. in 18.30 popoldne.

“Umetnost je povabilo k potovanju: potovanje misli, čutov, včasih obojega. Nepremično potovanje je tisto, ki ga prepotujemo tako, da ostanemo na enem mestu in se vživimo v svet  umetnika.”

Razstava javnosti prikazuje različne predmete, ki so prinešeni z domišljiskega potovanja. Ti predmeti so razstavljeni na formalen način, kar predstavlja osnovno pravilo razstave. Prav tako kot raziskovalec imaginarnega, tudi umetnik poziva publiko, da se vživi v to navidezno ravnanje in si ustvari svoje videnje “eksotičnega”.

Z arhivskim gradivom, predmeti, ki posegajo v prostor, fotografijami in videoposnetki vabimo občinstvo na nepremično potovanje. Kako se percepcija eksotičnega razvija pri opazovalcu? Ko se neresnično poigrava z resničnim in ko se zdi, da je posnetek resničnosti popolna ponazoritev le-te, kako naj potem razlikujemo med enim in drugim? To so le nekatera izmed vprašanj, ki si jih bodo opazovalci zastavili med razstavo.

Kustosinji: Jade Clisson in Clementine Clenet

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov