Delavnica razumevanja mehanizmov, ki povzročajo diskriminacijo, izključevanje, marginalizacijo: Družbeni korektivi

Združenje Frekvenca pripravlja v sklopu Ubrane skupnosti delavnico, ki bo potekala v torek, 7. 10. 2014, od 17. do 21. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 6. 10. 2014, na matic@radiomars.si. Vabljen/-a!

Na kakšen način odgovarjamo na diskriminacijo, izključevanje, marginalizacijo? Čeprav mehanizme, ki povzročajo diskriminacijo sami težko izkoreninjamo, je nadvse pomembno, da se zavedamo svojih dejanj in njihovih posledic. Pri tem je ključnega pomena, da smo sposobni sprejemanja – tako drugih in njihovega načina razmišljanja in principov delovanja kot svojih lastnih zadržkov in morebitnih predsodkov. Kaj storimo, kako reagiramo, ko smo priče izključevanju, marginalizaciji in diskriminaciji? Ukrepamo? Delujemo kot družbeni kolektiv?

Iskali bomo odgovore na vprašanja: »Kaj pomeni korigirati družbeno nesprejemljiva dejanja? Za koga so sprejemljiva in zakaj?« in se dotaknili področij človekovih pravic in svoboščin, principov vključevanja in delovanja v skupinah.

Združenje Frekvenca delavnico izvaja v okviru projekta Ubrane skupnosti – Krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnost Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov