Delavnica razumevanja mehanizmov, ki povzročajo diskriminacijo, izključevanje, marginalizacijo: Vplivanje mehanizmov racionalizacije na komunikacijo in delovanje v skupinah

Vabljen/-a na delavnico Ubrane skupnosti, ki bo potekala v torek, 23. 9. 2014, od 17. do 21. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 22. 9. 2014, na matic@radiomars.si.

Kako stopamo v stik z drugimi? Kako komuniciramo in kako delujemo, ko smo v stiku z ljudmi, ki imajo drugačen pogled na svet kot mi? Kaj se zgodi, ko se ne znamo spoprijeti z različnostmi? Ko se ne moremo strinjati s stališči drugih? Ko delujemo v skupinah, kjer prihajamo iz različnih okolij z različnimi znanji, vedenji in prepričanji?

Na delavnici se bomo posvetili načinom in vrstam vzpostavljanja komunikacije in odnosov s poudarkom na krepitvi diskurzov in interakcij, katerih temelja sta med drugim spoštovanje in sprejemanje. Posebej se bomo osredotočili na mehanizme racionalizacije, ki vključujejo: zmanjševanje vrednosti nedoseženih ciljev; iskanje (racionalnih) razlogov, izgovorov, opravičil za neuspehe ter nesprejemljiva, nezaželena, neupravičena in/ali nečastna dejanja posameznikov in/ali skupin; upravičevanje dejanj in stanj; neaktivnost ali aktivnost, ki ne dosega etično-moralnih standardov.

Združenje Frekvenca delavnico izvaja v okviru projekta Ubrane skupnosti – Krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnost Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov