Poročilo: Delavnica Soba za ženske na festivalu Beglika v Bolgariji

Od 21. do 24. 8. 2014 se je na jugu Bolgarije, sredi gozdov, ob jezerih, odvil 6. festival Beglika, ki združuje in povezuje ustvarjalce in umetnike iz različnih področij. Na enem izmed prizorišč, imenovanem Forum Metamorfozis, ki je bil letos postavljen prvič, z namenom povezovanja kulture, ekonomije in trajnostnega razvoja, se je v soboto, 23. avgusta predstavila tudi Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Transformator z delavnico gledališča zatiranih Soba za ženske.

Delavnica je potekala v popoldanskih urah po predhodnih delavnicah improvizacije, klovnovstva, forumskega gledališča ter diskusije o politiki, političnem in politizaciji ter se v tem duhu konceptualno prestrukturirala v Sobo za spol, saj so se je udeležili udeleženci obeh spolov. Na delavnicah smo odprli tematike razmerij moči, zatiranja, tradicije in spreminjanja vlog glede na spol skozi zgodovino in danes ter se ob tem dotaknili tudi vprašanja religije kot povezovalnega faktorja, ki vpliva na odnose med spoli. Delavnica je sprožila mnogo vprašanj, med udeleženci pa so se izmenjali različni osebni in kulturni pogledi ter izkušnje.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov