Stopinje mesta vabijo na sprehodno-konferenčni dogodek

MISC INFOPEKA je nedavno izdala vodnik za mlade popotnike po Mariboru v slovenskem in angleškem jeziku.
V sredo, 11. 6. 2014, te ob 11. uri vabimo v prostore MISC INFOPEKA na svečano, formalno, uradno in pompozno predstavitev tega turistično-informativnega biltena. V slogu Old Shatterhanda, Vinetuja in ostalih vrhunskih stezosledcev se bomo pogumno podali med pasti in čeri, ki prežijo na slehernika, kadar skuša izbrskati dragulje Maribora.

Vodnik za mlade po Mariboru je del projekta Stopinje mesta: sprehodi, predavanja in razmišljanja o Mariboru. Že iz imena je razvidno, da je namenjen predvsem mladim. Dalj časa smo namreč ugotavljali, da v našem mestu ni vodnika, ki bi bil mladim popotnikom na voljo brezplačno in bi na enem mestu združeval vse pomembne in zanimive informacije, predstavljene na lahkoten in zabaven način. Besedila so oblikovana v šaljivem tonu in na način, da pri mladem popotniku vzbudijo zanimanje za prebiranje o objektih in fenomenih, saj presegajo suhoparne opise faktografskih dejstev. Vodnik tako združuje ključne informacije o mestu, je obogaten s svežimi mislimi nadebudnih mladih raziskovalcev in s povsem praktičnimi nasveti za preživljanje časa v mestu.
Če ga slučajno še niste prelistali, je sreda kot nalašč dan za to.

Stopinje mesta so projekt, ki ga pripravljajo prostovoljci MISC INFOPEKA.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov