Delavnica “Mobilizacija mladih”

Vabljen/-a na delavnico Mobilizacija mladih LGBT oseb, ki jo pripravlja Društvo Parada ponosa iz Ljubljane v sodelovanju z Društvom LINGSIUM iz Maribora, ki bo potekala v torek, 10. 6. 2014, od 14. do 19. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Dogodek je del prireditev, ki potekajo pod skupnim naslovom Teden Parade ponosa. Za udeležbo na delavnici se je potrebno prijaviti na strani Parade ponosa: http://www.ljubljanapride.org/?page_id=1210. Število mest je omejeno.

Delavnica za mlade LGBT aktivistke in aktiviste, za vse tiste mlade LGBT osebe, ki bi se želeli v prihodnje angažirati pri projektih in aktivnostih LGBT organizacij v Mariboru in širše. Prav tako je namenjena temu, da nam iz lastnih izkušenj poveste kaj pa VAS motivira, da se vključite h kaki aktivnosti. Kaj vas premakne do te mere, da dobite zagon, rečete “Dovolj! Jaz bom nekaj naredil/a.”
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku in nam bo omogočila tudi mednarodni doprinos k tematiki iz strani trenerke iz tujine ter udeleženk in udeležencev iz tujine. Če si z angleščino niste preveč blizu bomo poskrbeli, da boste lahko sodelovali v slovenščini ali nemščini.

Podrobneje se bomo dotaknili naslednjh vprašanj in tem:
•    Kako privabimo mlade LGBT osebe, da se angažirajo v organizacijah, da postanejo aktivni?
•    Kaj udeležence osebno motivira da se angažirajo in aktivno začnejo delovati in se izražati?
•    Strategije kako skozi participatorne pristope omogočamo prostor novim ljudem, mladim, da se izražajo in realizirajo svoje ideje

Delavnice so namenjene enakovredno vsebini in obravnavanim temam, kot tudi druženju in maštanju, skupaj z dugimi mladimi LGBT osebami. Namenjene so izražanju, oblikovanju mnenj, kreativnosti, aktivizmu in sproščenemu ustvarjalnemu druženju ob pogovoru.

Delavnice so odprte narave, se pravi da lahko pride vsak in vsaka, ki se prepozna kot LGBT oseba in jo tematika in tovrstno druženje zanima. Ker pa so delavnice del projekta podprtega iz strani Evropske mladinske fundacije Sveta Evrope, je velik poudarek na udeležbi mladih LGBT oseb in predvsem mladih LBTQ žensk.

Z vami bosta:
Carmen Fischer, mednarodna trenerka neformalnega izobraževanja in dolgoletna aktivistka in nekdanja predsednica VSSTÖ (Združenja socialističnih študentk in študentov Avstrije) in
Simona Muršec, mednarodna trenerka neformalnega izobraževanja ter so-organizatorica Parade ponosa 2014

Delavnico pa bomo začinili tudi s pogostitvijo 🙂

Prideš?

www.ljubljanapride.org

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov